Avisen Agder: 929 barn og unge på leir

20130720-175419.jpg

20130720-175426.jpg

Leirsjefen for barne-og ungdomsleirene i Sarons Dal kan melde om fantastisk stemning blant de 929 barna og ungdommene som deltar.

– Det er fantastisk stemning og utrolig mange dyktige medarbeidere som kommer år etter år, forteller Planetsjef Cecilie Nyland. Hun har stått på fra morgen til kveld de siste dagene for å sørge for at alt går som planlagt. Hver dag denne uken er det cirka 929 barn og ungdommer, og 207 planetledere som er i full aktivitet. De yngste holder til i grupper på selve Sarons Dal området, men hundrevis av barn og ungdommer blir også busset frem og tilbake til forskjellig aktiviteter og overnattingsstedet.

På tirsdag var for eksempel 9-10 åringer på JuniorPlaneten på Sørlandsbadet i Lyngdal, og på torsdag setter de kursen for en morsom dag i Kongeparken. Eldre barn er med på rafting, motorcross, sport, vannski og villmarks opplevelser etter eget valg.

Men felles for alle er at de har korte samlinger hver dag med sin egen leirprest. Der blir det sang og litt undervisning tilpasset aldersgruppen.

Stor familiefest
– Jeg må si at vi setter veldig pris på at flere av våre planetledere kommer tilbake år etter år. De skaper en fin kontinuitet, med en god og trygg gjenkjennelses faktor for barna. I tillegg ser vi at barna gleder seg skrekkelig til å treffe igjen venner som de ble kjent med på Planetene i fjor, sier planetsjefen som er veldig fornøyd med uken så langt.

Leiraktiviteten avsluttes med en stor familiefest med Janne og Kåre Skuland lørdag formiddag

Austerdalen skole
På JuniorPlaneten er det Jarle Waldemar som er leirpres. Han vil by barna på det beste han vet om. Det innebærer både bibelfortellinger og lego- og sjokolade-bønn.

130 barn i 9-10 års alderen sitter forventningsfullt i gymsalen på Austerdalen skole i Kvinesdal. Jarle Waldemar kommer opp på scenen og synger en frisk sang med bevegelser som får barna i aksjon. Så går han over til en bibeltime om Paulus der konklusjonen er at Gud vil bruke deg som du er. To barn får komme frem på scenen for et raskt rollespill.

En to minutters video viser til historier der Gud har brukt barn i Bibelen. Så er det tid for en rask konkurranse på scenen med seks frivillige som skal stable kopper. Etter en vinner er kåret, er det tid for en sang igjen før barna går ut for å starte dagens aktiviteter.
– Jeg er lærer av utdanning, så jeg prøver alltid å legge opp samlingene pedagogisk så det blir gøy, forteller Jarle Waldemar. – Men det er også viktig å blande alvor og lek så det skal fenge, legger han til.

Tro på seg selv
– På JuniorPlaneten i år ønsker jeg spesielt å inspirere barna til å ha tro på seg selv. Nå er de så gamle at mange har hørt de kjente historiene om for eksempel Daniel, Goliat og Noa. I tillegg slutter de fleste barnebiblene med at Jesus farer opp til himmelen. Dermed tenkte jeg at jeg kunne ta dem et skritt videre, og prate om Paulus. Her får vi spennende misjonsreiser som jeg synes passer veldig fint i settingen i Sarons Dal, men også at når Gud kan bruke en mann som Paulus, kan han bruke hvem som helst.

Jarle Waldemar har sin bakgrunn fra TV og er fullt klar over alt som konkurrer om barnas oppmerksomhet.

– Med Disney og videospill som forbilder er det lett at vanlige møter blir kjedelige, og jeg bruker mye tid på å tenke på formen som en bruker når en underviser barn.

14 stevner
– Som 13-åring begynte jeg som søndagsskolelærere, så ble jeg leder i ungdomskoret, ansvarlig for konfirmantundervisning og det ene tok det andre.
Da han gikk på lærerskolen ble Jarle Waldemar spurt om å være norsk-eksperten i TV-serien Leksehjelpen som gikk på NRK 1. Dermed ble interessen for TV-produksjoner vekt. I 2006 kom Jarle-TV på TV 2, og nå har Jarle og hans kone satset fulltid på video, bøker og barnesamlinger.

– I sommer besøker vi faktisk 14 stevner som familie, og i år holder vi rekorden med mest stevner. I fjor ble vi bare slått av Egil Svartdahl, sier han og ler.
Han har skrevet flere bøker for barn, men i år er han kommet ut med en bok for foreldre om hvordan den kan fortelle barna om troen.

Kilde: Aina Regina Eftestøl/ Troens Bevis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: