– Gøy å være til inspirasjon (Avisen Agder)

20120803-185503.jpg
Jarle Waldemar(33) var lærer, men hadde mer lyst til å drive kristent barnearbeid på fulltid og slik ble det.

Barnas TV-helt holder barnemøte i Sarons Dal i kveld. Jarle Waldemar (33) er blitt kjent for mange tusen barn i Norge gjennom kristent barne-TV og barnesamlinger. Han formidler troen med virkemidler som sang, kreativ forkynnelse, drama og trylling. At Jarle Waldemar er populær blant barna er det ikke tvil om, bare i sommer deltar han på 16 forskjellige stevner og barnesamlinger rundt om i landet.

– Det er veldig gøy å være til inspirasjon. Jeg ønsker å formidle Bibelen på en levende måte som gjør den relevant for barna i dag, og at de ikke ser på den kun som en gammel historiebok, forteller han.

LÆRER: Waldemar, som egentlig er utdannet lærer, gikk med en sterk lyst til å begynne med barnearbeid, og begynte i det små for 9 år siden. Siden er det blitt Jarle-TV på DVD’er, bøker, bokklubb med 800 medlemmer og et aktivt liv som barneforkynner på tvers av forsamlinger og menigheter i hele landet.

– Vi trenger en ny generasjon med barn og unge som vokser opp og som tror på Bibelen. Nå som kristendommen er på vei ut av skolen, trenger vi mer enn noensinne å sette fokus på Jesus. Jeg er veldig bevisst på at vi kommer sammen ikke bare for å ha det gøy, da kunne vi like gjerne ha dratt til Tusenfryd, men for å ha fokus på Jesus, sier Waldemar.

GOD RESPONS: Han forteller at responsen fra barna er kjempegod overalt der han reiser, ikke minst fordi de kjenner han igjen fra TV.
– Fordelen min er at barna har sett meg på TV fra før, og da har vil allerede en ”connection”. Jeg vil gjerne være en tydelig kristen og et forbilde for barna som viser at jeg virkelig tror på Bibelen, og at Guds ord er sant, poengterer han.

Jarle forteller også han er nå kommet ut med en ny bok som heter «Tro i hjemmet» som han håper vil være til hjelp for foreldre.
– Foreldrene er de som har den største religiøse påvirkningen for barna deres, derfor ønsker jeg å oppmuntre dem på å være tydelige og leve ut sin tro i hverdagen foran barna, forklarer han.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: