Alt for barna (Norge i dag)

20120803-184822.jpg
På Pinsebevegelens sommerstevne på Hedmarktoppen er det en gruppe som legger premissene for det aller meste; barna. Men når de minste går til sengs, er det fortsatt fullt i salen på kveldsmøtet.

Det tradisjonsrike stevnet har gjennomgått et hamskifte de siste årene, under ledelse av Geir og Linn Byberg. Fokuset er rettet mot barna og deres familier, og i år var 550 barn påmeldt Barnas Sommerfestival, som er navnet på barnas aktivitetstilbud.

Waldemar
Ikke mindre enn 110 ledere må til for å gjennomføre Barnas Sommerfestival, og med samlinger fra kl 10-13 og familiemøter hver kveld kl. 17:00. I sentrum for begivenhetene er alltid barneevangelist Jarle Waldemar. Sanger med bevegelser, andakter og dramatiseringer er hans kjennemerke, og barna stimler til foran scenen når Jarle inviterer.
– Jeg tror på Bibelen!, roper Jarle, og barna svarer det samme.
– Bibelen er Guds Ord!, fortsetter han. Slik lærer han barna en regle om Bibelen som Guds Ord, som forteller oss både om Gud selv, og om hvordan vi skal leve.

Fra 40 til 650
Konseptet Barnas Sommerfestival har blitt en kjempesuksess. Da primus motor Svein-Robert Solberg startet opp for ti år siden var det bare 40 barn påmeldt festivalen. I toppåret 2011 var det 650. Etter årets festival overlater han stafettpinnen til Laila og Arvid Austeng.
De eldste pinsevennene har for lengst fått sitt eget stevne, ”50+”. Men det var også noen grå hår å spore under møtene på Hedmarktoppen den andre uken i juli. Med forkynnere som Egil Svartdahl, Terje Hegertun, Siri Iversen, Karl-Inge Tangen og Runar Eldebo, i tillegg til besøk av Evangeliesenteret, samlet pinsevennene fullt hus flere kvelder, i den store Hedmarkhallen.

Regntungt stevne
Dersom noe ikke gikk etter planen under årets sommerstevne var det været. Det regnet hver dag og stevneledelsen måtte opprette tørkefasiliteter for dyvåte teltboere. Paraplyer med stevnelogo gikk som varmt hvetebrød.

Bildtetekst: Sommerstevnet på Hedmarktoppen er laget for at barna skal trives. Det gjør de når Jarle Waldemar leder an. Foto: Bjarte Ystebø.

Bjarte Ystebø, tekst og foto
03.08.2012 17:19

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: