vl.no: – Nest etter Svartdahl er barneevangelisten Jarle Waldemar

Svartdahl mest pop sommerpredikant

20120531-182945.jpg

Pinse- og TV 2-pastoren topper listen over de mest aktive talerne på sommerstevner i år.
Publisert: 18 timer siden
Jan Arild Holbek
jan.arild.holbek@vl.no

I løpet av en kort sommermåned taler Egil Svartdahl på ti festivaler og sommerstevner i Norge, pluss to tilsvarende arrangementer i Danmark og Sverige. Og de fleste stedene entrer Svartdahl talerstolen flere ganger.

Nest etter Svartdahl er det barneevangelisten Jarle Waldemar – pinsevenn med bakgrunn fra Baptistsamfunnet – som står på plakaten flest steder.

Elin Fagerbakke, leder av Kvinner i Nettverk og påtroppende pastor i Misjonsforbundsmenigheten Salem i Kristiansand, er kvinnen med flest prekenoppdrag på sommerstevner.

Men ingen predikant taler de neste ukene til så mange nordmenn som Egil Svartdahl.

Etterspurt. – Hvorfor er du så etterspurt?

– Det spørsmålet stiller jeg meg selv også. Og jeg har ikke noe svar. Det henger kanskje sammen med at jeg i 20 år har vært på kristen riks-TV, og slik har en en usynlig menighet som føler at de kjenner meg, svarer Egil Svartdahl.

– Jeg opplever det som et privilegium å få prekenforespørsler fra hele bredden i norsk kirke- og kristenliv. Jeg er heldig som får møte stevnearrangører, kristne ledere, ja hele den norske, kristne storfamilien på slike samlinger. Jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten, tilføyer pinsevennen som er blitt Kristen-Norges «felleseie».

På kryss og tvers. Flere av årets mest aktive stevnetalere går på kryss og tvers i kirkelandskapet. Lutherske organisasjoner har ikke lenger noe imot å slippe pinsevenner og andre karismatikere til på sine plattformer.

Norsk Luthersk Misjonssamband, en organisasjon som tradisjonelt ikke har gitt taletid til mange andre enn «sine egne» på større arrangementer, har tydeligvis skiftet kurs. På årets NLM-generalforsamling skal for eksempel pinsevennen Jarle Waldemar ha bibelsamling for barna.

Barneevangelisten fra Hamar er i årets løp på farten Kristen-Norge rundt, og i sommer skal han sette farge på Baptistenes sommerfest i Stavern, sommerstevnet i Sarons Dal i Kvinesdal, Pinsevennenes sommerstevne på Hedmarktoppen, metodistenes sommerfest i Grimstad, Justøyfamiliens bibelcamping i Lillesand – og altså Misjonssambandets storsamling på Lillehammer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: