Barnegospelfestivalen 2012 – Hægeland

13. til 15. april var 150 barn samlet på Hægeland for barnegospelfestival. Helgens store høydepunkt var en konsert på menighetshuset på Hægeland lørdag kveld, men for å gjennomføre den måtte deltagerne igjennom mange øvinger.

Tekst: Magnus Nødland Skogedal (Hentet fra http://www.nmsu.no)

Den første øvingen på lørdag begynte klokken 10, og det var ingenting å si på energien og innsatsen til koret. Ledet av Jarle Waldemar fylte de gymsalen på Eikeland skole med sang. ”Høyere!” roper Jarle, og ungene gir god respons.

Korene som var samlet den helgen kommer fra flere forskjellige steder i Vest-Agder. Fra Flekkerøya kom koret Canantes, fra Moi koret Barnegospel og Candela, fra Lyngdal koret Levende Lys, fra Tvedestrand et annet Levende Lys, Birkeland Barnekor fra Birkeland, Kvås barnekor fra Kvås, imens Hægeland Barnekor sto for den lokale representasjonen.

På planen for dagen sto også en konsert i Hægeland sentrum. Denne var ment for å gi en forsmak på kveldens konsert på menighetshuset. Etter øvingen ble deltagerne skysset til Herredshuset på Hægeland. Konserten begynte klokken 12.30, og koret hadde veldig bra timing. Herredshuset var allerede fullt av folk som strømmet ut for å se da koret skulle opptre utenfor. Over 80 stykker var tilstede for å se på, blant dem Torhild Bransdal, ordfører i Vennesla.

-Helt topp! Det er bra at de tar seg tid til å samle så mange unge. Også er jeg stolt av at det er her på Hægeland, sa ordføreren.

Etter konserten var det tid for å handle inn snop til kvelden, så tilbake til Eikeland skole for middag. Etter som konserten nærmet seg ble det også tid for noen leker, før generalprøven startet. Etter dette var det ut igjen til bussene for å reise til Hægeland menighetshus.

Det viste seg at dagens forsmak ved Herredshuset ga full uttelling. Konserten startet klokken 19.00, og publikum strømmet på. Over 120 personer overvar den timelange konserten, som i tillegg til koret besto av en tryllekunstandakt av Jarle Waldemar. Publikum virket svært fornøyde, og bare noen få seter var tomme.

Elin Flystveit, leder i NMS U Agder, gir Jarle Waldemar mye av æren for at kvelden gikk bra. –Jarle er utrolig god med ungene. Han er profesjonell til fingerspissene.

Flystveit oppsummerer kvelden med to ord: – Veldig vellykka!

 

 

http://www.nmsu.no/aktuelt/barnegospelfestivalen-2012-article5666-116.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: