Prester og pastorer tror ikke på bibelfortellingene

Vårt Land skriver: Tre av fire norske, kristne ledere tror skapelsesberetningen kun er en billedlig fortelling. Bare halvparten tror historien om Noahs ark er historisk.

I dag ble jeg intervjuet av Vårt Land.

Dissekere. Barneevangelist og pinsevenn Jarle Waldemar mener det er viktig å formidle det som står i Bibelen og være tro mot det.
– Det blir feil å dissekere bibelhistorier for barn og bringe vitenskapen inn i dette. Det er viktig for meg å bygge inn en visshet om at det Bibelen sier er ekte og det tror vi på.
– Hvorfor er det viktig for deg at skapelsesfortellingen og historien om Noahs ark er historisk korrekte?
– Dette er historier som Bibelen forteller har skjedd, derfor formidler jeg at de har skjedd. Jeg har ikke noen grunn til å betvile Bibelen.
– Hva sier du om barna spør om dette er sant?
– Ja, det er sant. Fordi Bibelen sier at det er slik. Jeg vet at et er mange teorier, men jeg er opptatt av å la barna få høre det Bibelen sier. Jeg tenker: La ordet forsvare seg selv.

Her er en sak fra Vårt Land i 2008:


Foto Ronnie Holmen
– Det er viktig at bibelhistoriene blir fortalt på en slik måte at barn kan vokse seg inn i dem, sier barneevangelist Jarle Waldemar.  

Holder fast på Noah

– Barna må få vokse seg inn i historien, mener barneevangelist.

Ønsket om at fortellingen om storflommen og Noahs ark skal ut av barnebibler blir møtt med spørrende undring og delvis motvilje hos kristen forlag og barneevangelister.

Undrende. Barneevangelist Jarle Waldemar turnerer landet rundt med opplegg som baserer seg på musikk og bibelfortellinger. Han er undrende til tankene fra Kristin Moen Saxegaard.

– Akkurat historien om Noah bruker jeg ikke så mye i mine show, men overfor egne barn ser jeg at denne historien fenger. De leser om Noah i barnebibler, og får forståelse for at Gud har kjærlighet og omsorg for sine, sier Jarle Waldemar.

Han mener barnebiblenes fortellinger leder små lesere til interesse for Bibelen og for den kristne tro.

– Jeg forstår at en bibelforsker reiser disse problemstillingene, men jeg kan ikke si at jeg er enig med henne. Det er viktig at historiene blir fortalt på en slik måte at barn kan vokse seg inn i dem, sier barneevangelist Jarle Waldemar.

Les hele oppslaget på:
http://www.vl.no/kristenliv/article3907272.ece

Comments

  1. Kjell Erling Hagen says:

    Enig Jarle. Et tips er å sørge for at bilder du bruker av feks arken også stemmer med Bibelen. Alt for mange slike bilder er av en liten båt (den var jo diiiiger!) som bekker ved den minste bølge (det var jo kriiiise!) med masse vinduer (det var jo bare en luke) og hvor til og med en giraff henger ut med hodet. Da ser det jo artig ut bare….og tanken om eventyr er ikke langt unna….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: