Dagen: En morsom bibel

20120218-210358.jpg

– Hvorfor er kreativitet viktig når man skal formidle Bibelen til barn?
Bibelen er i utgangspunktet ikke skrevet for barn. Den er skrevet for voksne. Derfor må foreldre og barneledere gjøre bibelens historier og budskap tilgjengelig på en måte som barna forstår. Jeg vil at Bibelen skal oppleves som matnyttig og relevant, og da må man bruke ulike virkemidler. Det er her kreativiteten kommer inn. Når bibelhistoriene formidles på en måte som barna forstår og synes er spennede vil de lettere ta til seg det som blir formidlet, samtidig som det blir lettere for dem å huske budskapet. I min forkynnelse bruker jeg flere virkemidler for å understreke poengene. Jeg vil at barna skal følge med, føle seg inkludert og få utbytte av det som formidles. Derfor bruker jeg allsang, trylling, lek, drama og humor. Gud har gitt hvert menneske talenter og gaver. Vi må tørre å finne frem taletet i oss og bruke det! Mitt ønske er å skape noe som gir grobunn i barns hjerter som igjen skaper tro hos barna.

– Hva gjør du selv for å bli kreativ? Går det av seg selv?

Gud har velsignet meg med mange tanker og ideer, så noe går av seg selv. Samtidig er jeg opptatt av å få nye inpulser, jeg reiser på konferanser og hører på prekner, jeg reiser rundt i alle typer menigheter og møter mange folk med ulike behov. I tillegg har jeg flere dyktige mennesker rundt meg, ikke minst min egen kone. Vi to utfyller hverandre på en fabelaktig måte. Å skape noe tar tid, derfor spiller vi ofte ball sammen, billedlig sett, for å forløse nye ideer. Dersom jeg kommer med en ide, sparker jeg den over til kona, så bygger hun videre på den og løfter den til nye høyder, så jobber jeg videre med det igjen og sammen utarbeider vi et ferdig produkt. Det er også lettere å være kreativ når man er i et miljø der kreativiteten oser. Allikevel tror jeg mye handler om å tørre. Jeg husker godt da jeg startet med å skrive sanger. Man er i en sårbar posisjon når man skal vise sangen sin til noen for første gang. Hvordan vil de like dette? Faller det i smak, eller blir dette for simpelt. Kreativitet handler mye om å våge! Våge å tenke tekte stort og å tenke utenfor boksen.

– Hvordan kan kirker bli mer kreative? Hva skal til? Er det noen hinder?
Jeg tror det er viktig å se på andre og bli inspirert. Det å finne opp kruttet på ny, er en lang prosess. Edison prøvde 2000 ganger før han lyktes med glødepæren. Dersom vi lærer av hverandre trenger vi ikke å gå i samme grøft. Lær av nabomenigheten, kjøp bøker om temaet og dra på konferanser. Vær på vakt og observer andre. I tillegg kan det være lurt å samarbeide med mennesker som utfyller deg og som er med på å skape et blomstrende miljø for kreative tanker. Tenk stort om det andre gjør og husk at alle er forskjellige og har fått forskjelige talenter og gaver. Gjør det du er best til på din måte og la andre slippe til med det de er flinke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: