KS: Allestedsnærværende – les deler av artikkelen her

br />
20110909-151543.jpg
Skrevet av Fuglset, William
Publisert 09.09.2011
Én ting har Jarle Waldemar (33) og Den Hellige Ånd til felles: De kan være flere steder samtidig.
Klokka har så vidt passert ti om morgenen, men det er allerede klamt inne i det lille studioet på Hamar. 19 barn står i kø for å få plass på tribunen som er satt opp for anledningen.

– Om dere ikke kjenner hverandre fra før, kommer dere til å bli godt kjent. Dere kommer til og med til å kjenne hverandre igjen på svettelukten, hører vi en stemme som sier.

Men barnas oppmerksomhet er ikke lett å fange. Blikkene deres er nemlig rettet mot en mann som svirrer rundt i et mildt sagt originalt antrekk. Den rosa skjorta, som sitter som støpt under den sorte vesten, er én ting. Det virkelig morsomme er imidlertid den elegant skjeve flosshatten som er plassert på mannens hode.

Men det ser ikke ut til at mannen bryr seg om påkledningen. Akkurat nå løper han rundt, fram og tilbake, overalt. Inn foran kameraet. Kaster et blikk på seg selv i tv-monitoren. Viser noen grimaser. Bak kameraet for å stille inn posisjoner. Fram med teip. Teiper. Opp på en stol, retter et lys i taket. Alt dette samtidig som han godsnakker med barna om innspillingens tema; sirkus.

De har sett ham før. Det har kanskje du også, enten på en dvd sammen med barn eller barnebarn, eller kanskje under en opptreden i lokalmenigheten. Barneevangelist Jarle Waldemar er ikke typen som gjemmer seg bort.

Ellevill jubel. – Finnes det egentlig flere utgaver av Jarle? Du er jo overalt?

– Ha, ha, ha!

Latteren er omtrent like høy som stressnivået. Har vi truffet et ømt punkt, mon tro?

– Nei, det gjør nok ikke det. Men det er en ting jeg har lært av Den Hellige Ånd, nemlig å være allestedsnærværende. Jeg kan ikke være alle steder samtidig, men ved å se på dvd-ene mine kan barna likevel se meg hele tiden, rekker han å si før han småløper videre til studiogulvet.

Det er klart for første «take», og Jarle inntar studiogulvet med en selvsikkerhet det lukter erfaring av.

I denne episoden får Jarle-TV besøk av 12 år gamle Bjørnar Audenby fra Egersund, som skal opptre med rockeringer. Jarle introduserer Bjørnar, og de to mottar ellevill jubel fra de 19 på tribunen.

Jubelen er perfekt, men kameramann Tom har en innvending. Jarle og Bjørnar sto litt for langt til venstre i bildet, og scenen må tas på nytt.

Mail. Tre scener og et titalls «takes» senere sitter vi på kjøkkenet i bygget som er Waldemar Inspirasjons nyeste investering. Lite er så godt som en matbit i pausen, skjønt «pause» er ikke nødvendigvis det rette ordet. Både Jarle og resten av teamet benytter tiden til å gå gjennom andre ting som må gjøres.

– Jeg tror ikke folk vet hvor mye jobb som ligger bak det vi holder på med. Mellom 5 og 10 prosent av jobben min er å stå på en scene, mens 90 til 95 prosent handler om administrasjon, produksjon og forberedelser. Bare det å ha et møte på en time krever masse arbeid.

– Og mail, roper kona Karina i bakgrunnen.

– Mail, ja. Vi får 40 mail hver dag som skal besvares, og det må være med et utfyllende svar. Derfor er jeg nødt til å ha folk rundt meg som kan gjøre administrative ting.

– Hender det at du går lei? Forsvinner Snille-Jarle til fordel for Sinte-Jarle?

– Under innspillingen av Jarle-TV er jeg og kona mest uenige. Det er da vi kan krangle, for da er det intensivt. Det blir lange dager, og du blir sliten. Men nei, jeg blir ikke lei, for det vi gjør er så variert, svarer Jarle.

– Hva med deres egne barn? Er det fare for at dere jobber så mye med andre barn at de kan bli glemt?

– Vi prøver å involvere dem litt, men ikke for mye. Jeg er den som er hjemme mens Jarle er ute og reiser, men om sommeren er vi med hele gjengen, skyter Karina inn.

Hun forklarer at de tre ungene ofte er aktivt med både på dvd-ene og på live-show.

– Vi må prøve å være bevisst på det vi gjør, rett og slett, legger Jarle til, før han ber om en ny brødskive.

Her må det spises raskt. Snart er det tid for nye opptak.

Denne artikkelen er et utdrag fra en større artikkel i vår papirutgave. Kjøp eAvis her
https://www.buyandread.com/buy.htm?pub=110

20110909-151543.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: