Norge idag: – La barna få både en vanlig bibel og en barnebibel

20110908-211301.jpg
TV, CD, DVD og Barneklubb er de fire måtene Jarle Waldemar har brukt for å peke på Jesus. Å gi ut bøker er helt nytt. Nå har han gitt ut «Barnebibelen min» på Hermon Forlag. Det er en 280 sider barnebibel med 71 inspirerende bibelhistorier.

– Barnebibelen kom i juli og er nå ute i butikkene. Den har blitt svært godt mottatt. Senest i dag fi kk jeg en mail fra en mamma over Facebook om at hennes barn ikke klarer å legge bibelen fra seg, sier Jarle Waldemar på mobiltelefon fra bilen på vei til neste oppdrag.

Han og familien, som teller tre barn, har i sommer vært på ti barnefestivaler og promotert den nye barnebibelen.

– Siden jeg er kjent fra før, vet folk hva jeg står for. Da er det lettere å formidle. Så jeg har solgt rundt 1.000 barnebibler på disse stevnene i sommer, sier han.

Hele frelseshistorien Jarle Waldemar sier at det finnes en del barnebibler på markedet.

– Jeg fikk lyst til å lage min egen. Min utgave er slik jeg ville fortalt det. Jeg har valgt ut 71 forskjellige historier. Målet for valget er å formidle frelseshistorien fra A til Å og formidle Jesus på en god måte, sier han. Barnebibelens målgruppe er 3–11 år.

– Jeg har selv tre barn. Yngste på tre år liker å bli lest for. Eldste på ni år har lest barnebibelen selv tre ganger.

– Vi har testet boka ut på våre egne barn som i løpet av prosessen ga meg konstruktive tilbakemeldinger på ord de ikke skjønte, sier Waldemar.

«Ja takk begge deler»

«Barnebibelen min» som er på 280 sider, er relativt tykk til å være en barnebok. Det er tatt med lite tekst, slik at illustrasjonene, som er laget av danske Jakob Kramer, kan formidle resten. Her får barna møte Guds ord på en måte som er enkel å forstå.

– Bibelen er jo ikke skrevet for barn. Min eldste datter pleier å skrive liste over vanskelig ord i Bibelen som hun ikke forstår. Det er derfor viktig å tilrettelegge teksten for barna, sier Jarle Waldemar. Han anbefaler folk å kjøpe to bibler til barna – en vanlig bibel og en barnebibel.

Waldemar røper at han vil gi ut fl ere bøker og at de kommer på markedet neste år, men vil ikke røpe hva det blir.

Nye Jarle-TV5

Og så er han i ferd med å produsere JarleTV5, en ny DVD som kommer ut 1. november.

– I morgen vil jeg ha med meg 25 barn i studio her i Hamar og gjøre innspillingen. Det blir en ypperlig julegave, foreslår han. Jarle Waldemar er barneevangelist og reiser rundt i landet og forkynner evangeliet gjennom sang, musikk, kreativ preken, drama og trylling. Han møter mange tusen barn hvert år gjennom sine reiser. Han er gift med Karina. De har tre barn; Rebecca, Philip og Andreas. Familien er bosatt på Hamar. Karina og Jarle er begge utdannet lærer med mellomfag i kristendom. Jarle har jobbet i ungdomsskole og på Hedmarktoppen Folkehøgskole som både musikklærer og bibelskolelærer. Nå reiser han som fulltids barneevangelist og oppdragene er mange.

– Jeg har lange ventelister. Positivt for meg, men ikke for de som må vente lenge. Neste helg deltar jeg på Barnas Kirketorg i Sandefjord, og etter det blir det Søndagsskolens dag med rundt 5.000 barn i Kristiansand Dyrepark, opplyser Jarle Waldemar.

Eli Bondlid Foto: Bjarte Ystebø
07.09.2011 13:02

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=19761

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: