Norge i dag: Et eventyrlig år i tjeneste for Jesus

Et eventyrlig år i tjeneste for Jesus


To år fram i tid er barneevangelist Jarle Waldemar fullbooket. I 2010 har han deltatt på 12 sommerfestivaler, truffet rundt 30.000 mennesker. Det er ny rekord.

– Dette har vært et veldig bra år, med stor ekspansjon. Flere har omdaget Jarle-Tv. Programmene kan kjøpes over nettet eller på Bok og Media. Vi har snart solgt 20.000 DVD-er, forteller han.

Årets produksjon

På hjemmesiden barnesang. no – er listen over årets imponerende produksjon. Der står «Jarle-TV4», som er den fjerde DVDen med Jarle-TV. Den inneholder to innholdsrike episoder med blant annet Jarle Waldemar, Artur, Li-T. Lur og Bob-Kåre. I tillegg er Rebecca Waldemar og Philip Waldemar med som programledere. I Jarle-TV4 får du bli med Jarle, Philip og Rebecca på kanotur. De griller pølser og pinnebrød. «Du har gitt meg livet» er tittel på årets CD. Notehefte og singback finnes som egne produkter.

– Platen har solgt veldig bra, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, forteller han.
——-  Innlegget kan også leses på
http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=18646 ———–

800 medlemmer

Av årets produkter bør nevnes Jarle-TV Aktivitetsbok, en 24-sider innholdsrik aktivitetsbok med en rekke oppgaver som fargelegg, fi nn fem feil, kryssord og mye mer.

Barnas Klubb er et eget produkt for å nå fl est mulig. Målgruppen er barn i alder 3 – 10 år. Medlemmer får tilsendt 6 medlemspakker per år, med CD/ DVD, aktivitetshefte og overraskelser.

– Barnas Klubb har nå 800 medlemmer. Vi har i år fått 200 nye medlemmer, forteller Jarle Waldemar.

Inspirerer barneledere

For menighetene oppleves det som et friskt pust til inspirasjon for barnearbeidet når Jarle Waldemar kommer på besøk. Det får han hele tiden tilbakemelding på at mange får en ny giv.

Nevnes bør ekteparet Karina og Jarle Waldemar Waldemars bok «196 ideer for barnearbeid», som gir ledere en rekke kreative ideer de kan benytte i arbeidet med førskolebarn og skolebarn. I dette oppslagsverket finner man både gode tradisjonelle ideer og nye tips, samt nye sanger. Boka er utgitt på Hermon Forlag.

– Og vi produserte to utgaver av bladet «Barneledermagasinet», forteller Waldemar. Han og kona Karina bor på Hamar. I år har de gjort en stor investering i å bygge et 130 kvadratmeter stort lokale i en næringspark nær Hamar.

– Det er ikke kjempestort, men rommer kontorer, TVstudio og lager. Vi har muligheter til å utvide etter hvert, sier han. Det er bare de to som jobber med dette.

Ekteparet har tre barn; Rebecca (8), Philip (6) og Andreas (3).

– Karina er hjemme og tar seg av produksjon på dagtid. Om sommeren reiser hele familien til møter og festivaler og bor i en stor campingvogn. Barna våre er også med på scenen og synger, forteller han.

Et kall?

– Dette har vokst fram som et kall for oss etter hvert, selv om vi ikke har «skriften på veggen», fordi vi har kjent i våre hjerter at dette er riktig og viktig. Vi har begge en stor glød til å stå på videre, sier Jarle Waldemar.

Både han og kona er utdannet allmennlærer med mellomfag i kristendom. Jarle har jobbet i ungdomsskole og på Hedmarktoppen Folkehøyskole som musikk- og bibelskolelærer. Nå reiser han som fulltids barneevangelist.

– Vi har gått mange steg i tro, for vi har ingen organisasjon som står bak oss økonomisk. Vi lever derfor av det vi selger på Jarle-TV og har tatt opp lån for å bygge, sier han.

– Utrolig viktig arbeid

Jarle Waldemar henviser til forskning som viser at 80 prosent av alle troende har tatt imot Jesus før de fylte 13 år.

– Det er derfor utrolig viktig å gi dette til barna fra de er små, så de senere kan ta et bevisst valg for noe de selv kan stå inne for, istedenfor kun å bygge på foreldrenes tro, sier han. Waldemar erfarer at barn i dag har få kanaler hvor de hører om Jesus.

– Skolen og alle riksdekkende media har kristendomsfi endtlige holdninger. Derfor er det viktig å følge opp med formidling. Barn trenger å høre om Jesus. Av natur er barn åpne og nysgjerrige. De synes det er spennende å høre om troen, og om Gud og Jesus. Forskere har funnet ut at barn har en naturlig religiøs trang. Jeg erfarer at barn ser at de trenger hjelp utenfor seg selv og hjelp fra Gud hver dag, sier Waldemar.

Waldemar?

Mange tror at Waldemar er et fornavn eller et kunstnernavn.

– Det er etternavnet mitt. Det passer godt til tjenesten min, for det er et særegent navn som er lett å huske. Waldemar er et norsk etternavn fra en liten slekt på rundt 40 mennesker og kommer fra sørvest-landet, rundt Stavanger og Sandnes, sier han. Waldemar forteller at pappa var pastor, bestefar var misjonær i Kongo og oldefar var emissær og reiste landet rundt.

– Så jeg måtte bli evangelist, sier han. Ekteparet har store planer for 2011, men han ønsker ikke å røpe for mye.

– Vi vil fortsette med Jarle- TV, men må tenke langsiktig, fem – ti år fram i tid, om hvilken retning vi vil ta. For å nå enda flere barn, foreldre og barneledere, må vi hele tiden prøve nye ting og produkter. Det viktigste i alt vi gjør er å peke på Jesus, sier han. I 2011 ser de behov for å ansette fl ere medarbeidere til å ta seg av produksjonen.

Lærer av Disney

Jarle Waldemar ønsker gjerne konkurrenter og at flere barneevangelister starter opp, fordi behovet er så enormt stort. Siden han er fullbooket to år fram i tid, havner alle som ringer nå på venteliste.

Barn i dag utsettes for massiv underholdning fra alle kanter; fra Tv, dataspill og internett. Likevel klarer barneevangelisten å fenge barnas oppmerksomhet.

– Vi kan aldri konkurrere med Disney, men bare vi har Gud og kan servere ekte sannhet og presentere ekte personligheter som Moses og Noah. Disney og andre forteller eventyr. Vi forteller sannheten om evigheten. Vi ønsker samtidig å være underholdende, blande humor med dramatikk. For å nå barn i dag er vi nødt til å lære av Disney, men vi gjør det på vår måte og gir barn evangeliet på en sunn måte, sier Jarle Waldemar. Han har ikke våget å telle antall reisedøgn dette året. Det blir litt færre neste år, for å øke produksjonen.

– Men hele desember har vi fri. Nylig var jeg i Syden og slappet av. Jul er lavsesong og familietid. Det er viktig å ta pauser i hverdagen for ikke å bli utbrent, avslutter Jarle Waldemar.

Eli Bondlid
07.01.2011 10:22

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: