KS: Barnas nest beste venn


Foto. Privat
Skrevet av Hop-Hansen, Ane-Marthe
Publisert 05.08.2010
Når barn er samlet på kristen festival, er Jarle Waldemar aldri langt unna. Nå er han ute en ny cd med egenproduserte sanger.

– Du har nettopp kommet med ny cd som heter ”Du har gitt meg livet”. Fortell om den.

– De forrige cd-ene jeg har gitt ut, er gamle sanger som vi har sunget inn på nytt. På denne cd-en er låtene derimot selvskrevne. Det er spennende å prøve å formidle tro gjennom tekst og melodier. Denne gangen har jeg fått med meg fire andre som også synger, barneartistene CaroMilie og Emeline og Sunniva. Målgruppen er skolebarn, altså de som er fra seks til tretten år, og jeg har fått masse positiv tilbakemelding fra barn i denne aldersgruppen.

– Hvordan ser sommeren din ut?
– Den er veldig hektisk. Jeg deltar på 12 sommerfestivaler rundt i hele landet, så jeg er kanskje den som reiser mest på festivaler i hele Norge. Sommeren for meg er hektisk, men utrolig gøy.

– Hvordan forbereder du deg til alle stevnene og festivalene du deltar på?
– Forberedelsene gjør jeg i april og mai. Da legger jeg og kona opp et løp for hele sommeren.

– Hva slags tilbakemeldinger får du på festivalene?
– Folk synes det er veldig gøy å få besøk av oss fordi det er masse liv og røre og energi. Jeg var på Visjon, altså Frikirkens sommerfestival, og det kom en dame opp til meg som sa at hun satt og gliste og skrattet fordi måten jeg forkynte på var så givende og morsom. Jeg prøver å få til en forkynnelse som er morsom, men også alvorlig. Jeg blander humor og alvor, så det er like mye til de voksne som det er til barna.

– Hva gjør du i sommer når du ikke står på scenen?
– Da er jeg sammen med familien min, og er vanlig pappa. Jeg reiser mye ellers i året også, så det er viktig at familien reiser sammen på sommeren.

– Hvor går veien videre for deg nå?
– Nå er jeg på sommerens tiende festival, Actfestivalen på Sandvik. I midten av august er det GO Fest, så begynner det vanlige høstprogrammet med å reise rundt i menigheter. Det er viktig for meg å gi et eksempel på hvordan man kan drive barnearbeid og ha familiemøter i menighetene. Jeg er ingen supermann, men har funnet min greie i måten jeg opptrer på scenen og formidler Bibelhistorier på, og håper dette kan være til inspirasjon for andre. Jeg prøver å gi ressurser ut, og håper at dette skal bli brukt rundt i menighetene. 80 prosent tar imot Jesus før de er tretten år, og da er det så viktig at vi satser på barna, og at vi gir dem et ordentlig opplegg.

– Når samler du krefter?
– Det er inspirerende å reise rundt, og det gir meg energi. Nå er det høysesong for meg, så jeg må smi mens jernet er varmt. Det betyr at jeg må lade opp på andre tider av året. Jeg prøver å porsjonere ut energien riktig, for jeg ønsker å vare lenge.

Les intervjuet på:
http://www.k-s.no/artikkelside/article/19860

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: