Norge i dag: 250 barn på festival


Seks av menighetene i Bergen sto bak barnefestivalen i Kristkirken i helgen. 250 barn og barne-evangelist Jarle Waldemar skapte stor stemning.

– En veldig veldig bra weekend. Det har vært fascinerende å se så mange menigheter samarbeide. Jeg får lov til å være en inspirator, gi det jeg tror på, sammen med masse glede og humor. Det er utrolig gøy.

Waldemar er blitt et kjent ansikt for mange barn og voksne. Gjennom sommerfestivalen på Hedmarktoppen, og rundt 50 årlige arrangement, møter han mellom fire og fem tusen barn hvert år. Han lager egne DVD-produksjoner, som han kaller Jarle TV, og gir ut blad for barneledere og i tillegg har han medlemsklubb for barn, hvor han distrubuerer CD-er og blader seks ganger i året.

– Det brer seg med stor hastighet. Kalenderen er full ut 2011, sier Waldemar.

Kvalitet koster
Han legger vekt på kvalitet i alt han foretar seg. Det er nok en del av forklaringen på at han er så etterspurt. Men kvalitet koster.
– Alle de tingene jeg gjør koster mye, så det er ikke enkelt økonomisk, men jeg har tro for det. Når jeg ser barn og barneledere bli inspirert, får jeg tro, sier Waldemar til Norge IDAG.

Festivalen i Bergen hadde 250 deltakere. Det vanlige på slik festivaler, som har om lag 20 av i året, er rundt 100 barn. Rekorden er 1000.
Kristkirken, Kristent Fellesskap, Pinsekirken Tabernaklet, Levende Ord, Centralkirken og Frelsesarmeen i Solheimsviken var de seks menighetene som sto bak.

Kan dette bli en årlig happening for barna i Bergen?

Jeg er fullbooket, så jeg kan i hvert fall ikke komme tilbake neste år, men da kan det vel bli en annen, smiler Waldemar.

Bjarte Ystebø, tekst og foto
25.05.2009 21:09

http://www.idag.no
http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=16206

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: