DagenMagasinet: Tverrkirkelig festival gjorde stas på barna


Den kristne avisen DagenMagasinet skriver følgende:

Tverrkirkelig festival gjorde stas på barna
Rundt 250 barn fra seks forskjellige menigheter var samlet til barnefestival med Jarle Waldemar i Bergen i helgen. Evangelisten tror det er viktig å gi barna en opplevelse at de er mange som deler den samme troen.
Les hele artikkelen her:

JOHANNA HUNDVIN ALMELID

BARNEFESTIVAL: Jarle Waldemar er fulltidsevangelist og stortrives med å forkynne for barn. Med seg på podiet i Kristkirken hadde han rundt 250 barn.

Foto: Jørgen Bull Kristiansen

Det ble et maraton lørdag med innøving av sanger, drama, trylling, hoppeslott, innendørsfotball og innebandy, for å nevne noe. Forventningfulle barn ble tatt imot av en overstrømmende «løve» og en like vennlig «kanin» i en festpyntet kirke, og da festivalen offisielt ble åpnet klokka 10.00 gikk det slag i slag med innlæring av nye sanger. Det ferdige resultatet fikk foreldrene se da de kom på konserten lørdag ettermiddag. Da ble musicalen Caroline fremført.

Kaotisk trivsel

Øyfrid Sofienlund, barnepastor i Tabernaklet, gledet seg stort over at de greide å samle så mange unger.
— Litt kaotisk blir det jo når vi er så mange, men det ser ut til at barna trives.
Sofienlund mener det har en stor verdi i seg selv å samle barn fra flere menigheter og håper det kan gi grobunn for nye vennskap. Hun kan heller ikke minnes når det sist ble arrangert et felleskristent arrrangement for barn i Bergen.
For Jarle Waldemar var det også spesielt å forkynne på et så tverrkirkelig arrangement.
—I tillegg var det hyggelig at så mange barn ble med. Når vi greier å samle over 200 blir det en skikkelig festival, sier han til DagenMagazinet etter at festen er over og folk har begynt å gå hjem. Han er hes i røsten etter å ha sunget og snakket i timer.
— Hvordan er det å være barne-evangelist?
— Det er travelt for det første, i tillegg til at det er helt fantastisk. Veldig mange menigheter ønsker besøk. Det er en stor fordel for meg som lever av det, men ikke for de som inviterer meg.
Han konstaterer at det er behov for flere barne-evangelister og håper at hans tjeneste kan inspirere andre til å våge å ta et steg i tro.
Waldemar er bosatt på Hamar og er foreløpig Norge eneste heltidsengasjerte barne-evangelist. Årlig møter han rundt 5000 barn.

Fakta:Barnefestivalen, Bergen:

Sted: Kristkirken
Leder: Jarle Waldemar
Antall: Rundt 250 barn fra seks ulike menigheter: Kristkirken, Levende Ord, Pinsekirken Tabernaklet, Centralkirken, Kristent Fellesskap og Frelsesarmeen i Solheimsviken.

Se arikkelen her…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: